fbpx
 • English
 • Uncategorized @da

  Siden 1990 har Middelfart Ungdomsskole hvert år kunnet præsentere en stor musicalopsætning; i 2019 er titlen ”Let Love Rule”, skrevet af Anders Bo Thorsted og instrueret af Carsten Friis.
  Nordic Rentals A/S har igennem næsten samtlige 30 år været med som leverandør af teknik til forestillingerne, og det er en opgave, der trækker på specielle kompetencer i forhold til mange andre af Nordics opgaver. Hele forløbet skal nemlig ses som en del af den læringsproces, eleverne gennemgår på skolen.

  To fyldte trailere fra Nordic Rentals A/S holder bag Vestre Skoles multisal i Middelfart. I løbet af dagen skal deres indhold omskabe sportshallen til et fuldt professionelt udstyret musicalteater, og området vrimler med unge ned til 15-årsalderen, plus ansatte fra ungdomsskolen og den tekniske stab fra Nordic. Projektleder Mogens Pedersen fra Nordic Rentals A/S forsøger at bevare overblikket:

  ”I Middelfart er ungdomsskolens musicals kendte for at holde et meget højt niveau, mht. sang, dans og musik, og oplevelsen at skabe en forestilling helt fra bunden giver de unge en masse ballast at gå videre med”, fortæller han, samtidig med at de sidste flightcases bliver rullet på plads.
  Klokken er 16.15. og det betyder at man er foran tidsplanen. Der skulle gerne være hul igennem inden kl. 22. ”De unge har jo været i skole hele dagen”, smiler Mogens. Med mange års brancheerfaring bag sig, er han selv vant til at arbejde igennem.

  Rock og Rul og læring

  Jimi Klitholm Sandgren er ungdomsskolens teknisk ansvarlige, og det er ham, der hvert år skal vurdere udlejningsfirmaernes tilbud, når musicalsæsonen står for døren:

  ”Vi er her ikke bare for at lave musical, men også for at sørge for, at de unge får en oplevelse og en læring. Så hvis et firma tilbyder at komme med et hold og sætte det hele op selv, så har det ikke nogen værdi for os. De unge skal selv deltage i processen med at bygge noget; det er sådan, at vi kommer ind i en tom gymnastiksal, og når vi er færdige, står vi i en teatersal. Ungdomsskolens primære formål er ikke at producere musicals, men at give de unge oplevelser og lære dem nogle færdigheder. Og det er noget, vi lægger vægt på, når vi snakker med leverandøren. Vi lægger også vægt på, at Nordic kommer med nogle folk, der har en pædagogisk indstilling. De skal være klar på at sætte de unge i sving, og hvis der er særligt teknisk interesserede elever, skal de også kunne tage noget med sig hjem. Det er både Rock og Rul og læring!”

  Klokken er 18, og Linda og Sidsel har taget arbejdshandskerne på igen efter en kort spisepause. Men når ”Let Love Rule” spiller, er Linda en del af den stramt koreograferede dansetrup, og Sidsel styrer tangenterne i bandet. Hvorfor er de her i dag?

  ”Det er hele processen, vi har meldt os ind i, lige fra opstartsmøderne, til det hele er taget ned igen. Alle er en del af det hele, understreger Sidsel, og Linda supplerer: Det styrker fællesskabet, og er mega-hyggeligt. Jeg har læst manuskriptet, og jeg synes det er en mega-fed idé, og det er godt, at vi også er med her i dag, så der ikke bare er nogen, der kommer og sætter det hele op for én. Hvis det skal blive til noget, skal vi også yde noget”.

  En lang proces kulminerer

  Det kan Birgitte Dyrbye Jensen, leder af Middelfart Ungdomsskole bekræfte:

  ”De unge er her simpelthen til det hele slutter, og den sidste krumme er fejet op. De har været i gang siden september, først med at gå til auditions, og derefter med at øve. Så det er en lang proces, der kulminerer med vores forestilling. Nøgleposter som koreograf, orkesterleder, teknisk chef og instruktør er besat med professionelle folk, og desuden har vi et samarbejde med den lokale musikskole, hvor vi fisker talenter. I ungdomshuset Walker har de unge en basis og en tradition for at samles om musikken”

  På musikertribunen bliver der stemt guitarer og trommer og testet inear-monitors, og inde under lysbroen er folkene fra Nordic Rentals A/S, godt assisteret af eleverne, i gang med at montere lamper og sorte bagtæpper. Lyd- og lyspultene er på plads, og lidt efter kl. 21 er man klar til at hejse det hele op under loftet. Gymnastiksalen er transformeret til et professionelt udstyret teater, og forude venter en række prøver, inden de 5 forestillinger løber af stablen.

  ”Vi lægger vægt på, at det hele kører professionelt, men under hensyn til, at vi har at gøre med amatører. Vi er meget opmærksomme på, at der ikke er noget, der går for stærkt. Vi vil ikke have, at nogen kommer til skade, ”

  slutter projektleder Mogens Pedersen.

  Tilbage til oversigten

  Nordic Rentals står til søs

  VM i sejlsport 2018 finder sted i Aarhus mellem 30. juli og 12. august 2018. Det er suverænt årets største event i Danmark med deltagelse af 1400 sejlere fra 90 nationer og et forventet publikumstal på 400.000. Nordic Rentals leverer en omfattende pakke, der både rummer åbningsshow og afvikling af billede og lyd under selve konkurrencerne.

  Afstanden fra Havnepladsen ud til selve konkurrencernes knudepunkt på Aarhus Ø er på ca. 2 km. Medarbejderne fra Nordic Rentals cykler frem og tilbage for hurtigt at være på pletten i mylderet på byens havnefront, hvor toppen af verdens sejlsportsfolk allerede i flere uger har været til stede for at træne ude på bølgerne.

  Den officielle åbning på Havnepladsen finder sted om et par timer på Havnepladsen. Projektleder René Larsen fra Nordic har overvåget det sidste soundcheck på en scene, der er indrettet på dækket af havundersøgelsesskibet Aurora fra Aarhus Universitet. Skibet ligger fortøjet nogle meter ud fra kajen, og langs vandkanten er der plads til de mange sejlsportsnationer, der enkeltvis sender en fanebærer frem foran publikum.

  ”Teknisk set svarer åbningsshowet til, hvad vi plejer at lave; der er Front- of House, hvor vi styrer lyden udadtil, og en monitorproduktion om bord på båden. Udfordringerne ligger mere i omgivelserne; vi er tæt på et beboelsesområde, og her er masser af færdsel, siger René Larsen.

  Sejlads som publikumssport er speciel ved dét, at det er svært at følge med i hvad der sker ude på vandet. Derfor følges konkurrencerne af kameraer på både, helikoptere og droner, og signalerne ender på storskærme inde på land.

  ”Med i pakken fra Nordic er en OB-produktion; alle de signaler, vi får ind, sender vi ud på de skærme, vi selv har med. Det er et stort areal, vi skal dække, derfor streamer vi signalerne. Vi har halvtreds 50-tommerskærme, der indeholder opdateringer af resultater osv., plus to store skærme helt ude ved Aarhus International Sailing Center på Aarhus Ø, hvor der også er publikumstribuner. Nu er det hele oppe at køre, så det drejer sig bare om at passe det hele, derfor har vi folk, der cykler rundt og holder øje med at alt fungerer som det skal.”

  Under VM vil der løbende være folkefest med underholdning for børn og voksne på en scene i lystbådehavnen; også her står Nordic Rentals for teknikken.
  Et arrangement af denne størrelse involverer mange parter: ”Vi skal forholde os til en hær af danske og udenlandske Tv-produktioner; opgaven lidt speciel, fordi der fx er så meget forskelligt trådløst udstyr, der vil kunne forstyrre hinanden. Men mange af folkene har vi arbejdet sammen med på andre produktioner, så det kører uden problemer.”

  Nordic Rentals er tilstede i Aarhus i tre uger, men forud har ligget en lang proces sammen med Aarhus Events, der er byens indgang for eventaktører. ”Fra kundens side har der været mange forskellige aktører, der er kommet med deres forskellige ønsker, så det har været et intenst forløb, men nu skulle det hele gerne være oppe at køre,” siger René Larsen, inden han springer på cyklen for endnu en inspektionsrunde.


  Åbningsshowet klokken 19.30 omfattede velkomst af borgmester Jacob Bundsgaard, tale af præsidenten for World Sailing Association Kim Andersen, musik med Michael Learns to Rock og Alexander Oscar, flot artistoptræden med Christel Klan Stjernebjerg, og ikke mindst præsentationen af alle deltagende nationer, med den danske fanebærer Anne-Marie Rindom som sidste sejler på catwalken. Behøver vi at sige, at alt klappede? De mange tusinder glade tilskuere kunne overlade pladsen til folkene fra Nordic Rentals, der straks gik i gang med at pille grejet ned.

  Tilbage til oversigten