K.B. Hallen spiller igen

Den Ikoniske, halvbueformede bygning på Peter Bangsvej blev oprindelig indviet i 1938 af kong Christian X. En brand lagde den fredede bygning i ruiner i 2011, men i december 2018 kunne Kronprins Frederik foretage den officielle indvielse af den nyopførte hal. Et længe savnet københavnsk sports-og kulturhus er igen i spil. For Nordic Rentals A/S betød det samtidig en mulighed for igen at byde ind med vores ekspertise i disse fornyede, historiske rammer.
Utallige verdensnavne har betrådt K.B. Hallens gulv; man kan bare nævne The Beatles i 1964. Så højt har barren ligget.
Men er en hal, der er hjemsted for en boldklub også det ideelle valg som koncertsted, hvad angår akustik og tekniske faciliteter anno 2019? Disse parametre skulle testes under det store åbningsshow 24. januar 2019.

Nordic Rentals A/S stod for hele pakken på de tre scener, hvor navne som Alex Vargas, Hugo Helmig, Silas Bjerregaard, Katinka og Ude af Kontrol m.fl. vekslede i et næsten ubrudt flow. Aftenens arrangement kan sammenlignes med afviklingen af en festival, hvilket er én af Nordic Rentals spidskompetencer. Den store bagscene er fyldt op med podier, klar til at rulle ind ved sceneskift, og også her klapper alt. Lars Jacob Pedersen, Sales & Project Manager hos Nordic Rentals A/S: ”Det er en super flot hal, rent visuelt, og i forhold til vores arbejde, er der blevet lavet nogle fede ting, fx i loftet, hvor det buede tag selvfølgelig giver nogle udfordringer i forhold til højden ude i siderne. Med hensyn til akustikken, har man virkelig tænkt sig om; der er ingen bulder og rumlen. Som lydmand skal man ikke slås med rummet, og det er rigtig fedt”.

Preferred Partner

Nordic Rentals A/S er Preferred Partner for operatørselskabet Venuepoint Live, der står bag hallens arrangementer. Projektchef Peter Buus Hansen fra Nordic Rentals: ”Vi har været igennem en spændende proces med K.B. Hallen, og vi er stolte og glade over at være inviteret med på den rejse, der nu er begyndt. For os er K.B. Hallen en vigtig samarbejdspartner, både med hensyn til live-scenen og corporatemarkedet i hovedstadsområdet. Det er et super interessant sted, som vi forventer os meget af. Det åbner en masse muligheder for os at være til stede på et højt profileret venue, som også vil komme til at rumme fx messer og firmaarrangementer. Der lægges op til et højt aktivitetsniveau; det smitter af på vores forretning, og for K.B. Hallen ligger der en tryghed i, at vi er en stor organisation, der har muskler og knowhow til løfte opgaverne. Hos os køber man netop den tryghed”.


Lars Jacob Pedersen supplerer: ”For os er det en fordel fremadrettet, at vi lærer forholdene at kende, og kan få trimmet alle de ting, vi støder på. Vi kan fx få indtegnet alle rigningspunkterne, så det bliver hurtigere at gå til for de teams, der skal arbejde med at gøre klar til de næste koncerter. Jo kortere tid, vi skal lægge beslag på hallen, jo billigere er det i sidste ende for kunderne”.

En del af fremtidens kulturhistorie

CEO Kasper Busch Lund fra Venuepoint Live udtaler:
”K.B. Hallen har siden åbningen i 1938 opbygget en unik position som Københavns mest ikoniske koncert-venue og som et kulturelt fyrtårn for København og Danmark.


Efter 7 års hårdt arbejde ovenpå branden i 2011 er den nye K.B. Hallen nu genopstået som en topmoderne multifunktionsarena, der både indretningsmæssigt, akustisk og teknisk er klar til at genindtage sin position i live-landskabet og give nye generationer af musik- og kultur elskere ekstraordinære oplevelser, der sætter sig som uforglemmelige øjeblikke.
Derfor har det også været vigtigt for os at kunne etablere et samarbejde med en solid partner som Nordic Rentals A/S, der med stor erfaring og tilstrækkelig volumen vil kunne løfte de mangeartede opgaver, der indgår i at skrive fremtidens kulturhistorie”.

Nordic Rentals må siges at være kommet godt fra start i det nye, flotte hus. Senere på ugen kommer næste koncert, efterfulgt af et stort firmaarrangement, og mængden af bookede navne tyder på, at den hæderkronede hal går travle tider i møde.

Tilbage